leeuw architecten

home | nieuws | 1e gesprek | bureau | contact

 

Bezoekerscentrum Fort aan de Buursteeg
Ontwerp voor het Bezoekerscentrum van de Grebbelinie op het Fort aan de Buursteeg bij Renswoude. Het Fort maakt deel uit van de Grebbelinie en is gelegen ten noorden van Veenendaal op de grens met Renswoude en Ede. De spoorlijn Arnhem-Utrecht gaat recht door het fort heen en verdeeld het fort in een zuidelijk en noordelijk deel. Het Zuidelijke deel blijft vrij ongerept, wilde bebossing die er door de loop der jaren is ontstaan. Het noordelijk deel is gereconstrueerd met uitgebaggerde grachten en opnieuw opgewerkte aarden wallen. Als onderdeel van het terug in beeld brengen van deze relatief onbekende waterlinie in de Gelderse vallei wordt op het Fort aan de Buursteeg een bezoekerscentrum gerealiseerd met museum en horeca.

grebbelinie
Grebbelinie in de Gelderse vallei

fort aan de buursteeg

Nieuwe situatie van het noordeljke deel. Het bezoekerscentrum ligt parallel aan de spoorlijn.
Verschillende wandelpaden sluiten hier aan op het terrein



bezoekerscentrum


Impressie aan fort zijde; transparante gevels met zicht over het terrein

bezoekerscentrum

Aankomst met de trap naar het museumgedeelte van het bezoekerscentrum

 

Project: Bezoekerscentrum Fort aan de Buursteeg
I.s.m. : Peter Elsevier Stokmans Architect
Opdrachtgever : Provincie Utrecht & Staatsbosbeheer
Bouwmanagement : APPM Management Consultants
Locatie : Gemeente Renswoude
Status : In uitvoering
Aannemer : Temmink Bouwprojecten
Landschap : Redscape Landscape and Urbanism
Museaal concept : Podium, Utrecht
Installateur : Global E-systems
Jaar : 2014-2017

back to top | home