leeuw architecten

home | nieuws | 1e gesprek | bureau | contact

 

Verbouwing Woning Vught (2)
Door de jaren heen was er al een hoop verbouwd aan de woning uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Echter was de optelsom van al die verbouwingen een rommelige en onpraktische begane grond van de woning. De huidige bewoners zochten een manier om een mooie open keuken te realiseren met een aparte studie en speelruimte voor de opgroeiende kinderen. Daarnaast wilde ze meer opbergruimte met een minimale uitbreiding van de woning.
In het nieuwe ontwerp is de ideale maat voor een grote eet- en leeftafel de maat geweeest om de woning aan te passen. De doorbraak naar de bestaande zijaanbouw wordt volledig en met een beperkte uitbreiding aan de achterzijde ontstaat ruimte voor een royale woonkeuken. Als tweede ontstaat er een plek voor spelletjes, huiswerk en alle losse spullen die in een nieuwe kastenwand opgeborgen kunnen worden. Een nieuw scheidingselement tussen keuken en studieruimte geeft elke ruimte zijn eigen karakter zonder het van elkaar te scheiden. Alles blijft in open verbinding.

plattegrond


Bestaande plattegrond van de begane grond; de keuken ooit in het verlengde van de
entreehal is tijdens een eerdere verbouwing verplaatst naar de bijkeuken/garage

 

plattegrond nieuw



Nieuwe begane grond met woonkeuke (23m2, studieruimte (12m2) en bijkeuken (8m2)


woonkeuken

Impressie nieuwe woonkeuken



uitbouw

Impressie nieuwe achtergevel

 

Project: Verbouwing Woning Vught (2)
Opdrachtgever : Particulier
Locatie : Vught
Status : Uitgevoerd
Aannemer : Bouwbedrijf Bergman bv, Helvoirt
Constructeur : Sterk-Bouwadviesbureau, Breda
Jaar : 2014-2015

back to top | home