leeuw architecten

home | nieuws | 1e gesprek | bureau | contact

 

Uitbreiding Woning Vught
Voor een in de verkoop staande woning werd een schetsontwerp gevraagd voor de bevordering van de verkoop. Minpunt van de verder in perfecte staat verkerende woning was de relatief kleine keuken en eetkamer. Veel van de soortgelijke woningen in de wijk zijn al uitgebreid aan de achterzijde van de woning, echter nagenoeg allemaal vrij standaard met een kopie van de achtergevel 2,5m naar achteren geplaatst. De wens van de opdrachtgever was een uitbreiding van de keuken en eetkamer tot een woonkeuken aan de achterzijde van de woning met afwijkend materiaalgebruik, bij voorkeur staal, en veel licht.

Het ontwerp voor de uitbreiding is een strakke vorm dat aan een kant aansluit met de bestaande uitbreiding van de buren. Aan de andere zijde wordt de hoek opgerekt. Op de eerste plaats ontstaat zo meer ruimte intern en is een langere aanrecht mogelijk. Aan de andere kant ontstaat er een krachtige scultpurale vorm wat verstrekt wordt door de stalen UNP dakrand en de glazen stijlloze hoek. Door de langere gevel en het vele glas is er langer profijt van zon in de woning en krijgt ook de tuin aan de zijkant van de woning meer betekenis.

isometrie


Doorstempelen zoals bestaande uitbouwen

 

isometrie

Oprekken van de hoek


woonkeuken


uitbreiding

 

woonkeuken

Exterieur en interieur impressies

 

Project: Verbouwing Woning Vught
Opdrachtgever : Particulier
Locatie : Vught
Status : Schetsontwerp
Jaar : 2015

back to top | home