leeuw architecten

home | nieuws | 1e gesprek | bureau | contact

 

Renovatie en verbouwing Skichalet
De opdrachtgever had (op voorwaarde) een huis gekocht in Frankrijk nabij het plaatsje Les Coches, een populair ski gebied in de winter. De gekochte woning, vooral een ruine, ligt op de helling in het midden van de skipiste en is in de winter niet met de auto bereikbaar. Ondanks dat de woning in zeer slechte staat verkeerd is het wel authentiek aan de omgeving en moet elke verandering voorgelegd worden aan de lokale welstandscommissie die erop moet toezien dat het nog aanwezige gebouwde culturele erfgoed goed behandeld wordt.

Dat was ook de ontbindende voorwaarde voor de koop van de woning, dat welstand de plannen goed keurd alvorens de koop doorgaat. Voor het ontwerp is gekozen voor drie slaapkamers en een woonkamer plus sanitaire ruimten. Met kleine ramen zoals ze in de streek kenmerkend zijn worden nieuwe openingen gemaakt en komt er een klein balkon aan de woning. De ruine naast de woning (een ingestort deel) wordt overdekt met een groot terras waaronder een grote garage, technische ruimte en bijkeuken.

renovatie

Foto bestaande situatie en staat van de chalet

 

renovatie skichalet

3d view van de voorgevel en terras op de oude ruine


voorgevel

Voorzijde chalet


plattegronden

Plattegronden; souterrain, begane grond, verdieping


Project: Renovatie en verbouwing skichalet
Opdrachtgever : Particulier
Locatie : Les Coches, Frankrijk
Status : Definitief ontwerp
Jaar : 2016

back to top | home