leeuw architecten

home | nieuws | 1e gesprek | bureau | contact

 

Robuuste woning Fort Kraaiveld
Opdracht voor het ontwerp van een woonverblijf op Fort Kraaiveld. Een eiland opgezet als een fortificatie met aarden wallen die achte percelen van elkaar scheiden. Het fort ligt dichtbij de Biesbosch en vanaf de percelen is er een wijds uitzicht over de polders. Een uitgebreid beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan ligt ten grondslag aan alle woningen die er gebouwd mogen worden evenals een extern ontwerpteam die alle plannen van te voren beoordeeld.

De opdrachtgevers wensten een ontwerp voor hun woning op het door hun aangekochte perceel. Een stoere, robuuste woning in twee delen. Een deel voor hunzelf en een tweede deel voor hun drie jong volwassen kinderen met hun eigen woon- en leefgedeelte. Het ontwerp is een compositie van krachtige vormenen. De lage hoekige vorm - het gedeelte voor de kinderen - die contact maakt met de aarden wal, een eis vanuit het beeldkwaliteitsplan, en waar het wilde gras overheen doorloopt. De lage vorm maakt een minimale contact met de rechthoekige hoofdvolume, opgetild uit het landschap met zicht over de weilanden.

 

nieuwbouw Vught

Studie maquette met positionering van de bebouwing ten opzichte van de
aarden wallen en zichtlijnen

 

plattegronden


voorgevel

Interieur collage; wens van de opdrachtgever voor ruwe onafgewerkte materialen

 

 

Plattegronden; begane grond en eerste verdieping

 

 

 

 

Project: Robuuste Woning Fort Kraaiveld
Opdrachtgever : Particulier
Locatie : Fort Kraaiveld,Woudrichem
Status : Voorlopig ontwerp
Jaar : 2016

back to top | home